[INFO] Przyciemnianie szyb Warszawa - POLECAM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PieTrzaK
    L&K
    • 2009
    • 1323
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Panie Majster, ale okulary zakładam tylko jak jest ostre słońce. A jak się robi szarówka to folie z szyb zdejmujesz tak jak ja okulary? :lol:

I tak, w obszarze zabudowanym obowiązuje 50/60 km/h i tyle jade. Śpieszę się to albo mam w dupie to że dostanę mandat bo np moje dziecko miało wypadek albo liczę się z tym że moja chęć szybszej jazdy zostanie "nagrodzona". Ale nie o tym temat

Komentarz

• fermik
      Ambiente
      • 2010
      • 157

No tak jak ostre słonce, ale wtedy ogranicza pole widzenia jak przyciemnione szyby :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jac_ek
        RS
        • 2009
        • 1733

fermik, okulary przeciw słoneczne, jak sama nazwa wskazuje, są przeciwSŁONECZNE, jak się robi ciemno i słońce zachodzi to jeszcze się nie spotkałem żeby ktoś nie zdjął okularów, ale jak widać dziś się dowiedziałem że niektórzy jeżdżą non stop w okularach - tak jak się jeździ non stop z przyciemnionymi szybami.
        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• scr008
          Ambiente
          • 2009
          • 191

ja mam u siebie przyciemnione wszystkie szyby najjasniesza folią i jedyne ograniczenie widoczności zauważyłem w tunelu w lusterku jak ktoś za mną jechał czarną furą bez świateł...
          ogólnie jestem zadowolony, problemów z tym nie miałem żadnych nigdy, ale ciemniejszych niż obecne na przód bym nie założył, bo w nocy to musi przeszkadzać.
          Virus injected!

Komentarz

• Jac_ek
            RS
            • 2009
            • 1733

Zamieszczone przez scr008
            ja mam u siebie przyciemnione wszystkie szyby najjasniesza folią
            a po co przyciemniać najjaśniejszą folią :niewiem , przecież to prawie nic nie daje, poza utrata ~4 stów z portfela

ja mam na tyle max czyli 5% światła wpada, można w słoneczne dni patrzeć na słońce bez mrużenia oczu, dziecko sobie spokojnie śpi, nic go nie razi, chmury burzowe wyglądają jak armagedon bo i kontrast i polaryzacja się też poprawia, na ekranie laptopa nie ma odblasków od słońca, z zewnątrz nie widać co mam na tyle samochodu (to trochę jest minus, bo dziadkowie nigdy nie mogą wnuczkowi pomachać - bo go nie widzą, a on ich za to znakomicie, trzeba szybę otwierać ;-)) również jak malec podrośnie to pewnie coś do zgłówka mu zamontuje - to też będzie miał spokój ze słońcem.

Komentarz

• scr008
              Ambiente
              • 2009
              • 191

w mojej ocenie wizualnie daje bardzo dużo praktycznie nie wpływając na widoczność. wizualnie nie podoba mi się różny stopień przyciemnienia przód/tył, więc albo tył mocno albo całość lekko

Virus injected!

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

Zamieszczone przez scr008
                daje bardzo dużo praktycznie nie wpływając na widoczność.
                świat jest pełen paradoksów :szeroki_usmiech

Komentarz

• scr008
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 191

zwłaszcza tych wyimaginowanych :P

skończmy OT
                  Virus injected!

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

Polecam, druga Octavia zrobiona, szybko, dokładnie :szeroki_usmiech

Komentarz

• to5mek
                      Drive
                      • 2010
                      • 51

Witam
                      Niedługo mam urodziny i w prezencie chcę sobie przyciemnić szyby w mojej OI. Przeglądałem ten temat i mam pytanie jakie folie wybrać ? Chodzi mi o % przyciemnienia, żeby to dobrze wyglądało.
                      to5mek

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

to5mek, nie da się odpowiedzieć na to pytanie tak wprost i cokolwiek byśmy tu nie pisali będą to tylko subiektywne opinie. % przyciemnienia nijak się ma do postrzegania przez ludzi, każdy widzi to inaczej. Pojedziesz do chłopaków to Ci pokażą różne folie i sobie zrobisz tak jak będzie Ci się najbardziej podobało.

Komentarz

• to5mek
                          Drive
                          • 2010
                          • 51

Dzięki za odpowiedź
                          to5mek

Komentarz

• Morgoth
                            L&K
                            • 2010
                            • 1116

to5mek
                            Polecam podjechać do "zakładu foliującego" w momencie kiedy akurat kogoś foliują, to BARDZO dużo daje, bo widzisz auto z każdej strony (np. na przestrzał przez wszystkie szyby), od środka, itp.

To co oni pokazują nakładając folię na zwykłą szybę w oknie, nie oddaje wyglądu auta.

Ja już na miejscu u nich zdecydowałem się na ciemniejszą folę niż pierwotnie zakładałem, a przede mną akurat oklejali inną Octę najciemniejszą możliwą folią i to też pozwoliło mi podjąć decyzję (nie wybrałem tej najciemniejszej).

- - - - - - - - -

Co do sporu o sens oklejania najjaśniejszą folią, to dorzucę swoje spostrzeżenie. Taka folia ogranicza nagrzewanie się wnętrza, a to może mieć sens. U siebie nie mam w ogóle oklejonych bocznych szyb z przodu i mimo skodowskich szyb atermicznych czuję jak bardzo wnętrze się nagrzewa (grzeje np. w rękę), w porównaniu z poprzednim autem, Toyką Avensis, również tylko z fabrycznymi szybami atermicznymi. Tak więc ciągle zastanawiam się nad oklejeniem przednich bocznych szyb taką właśnie najjaśniejszą folią.
                            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                            G.B.Show

Komentarz

• to5mek
                              Drive
                              • 2010
                              • 51

Morgoth dziękuje za odpowiedź.
                              Na chwilę obecną po obejrzeniu kilku zdjęć ze strony warsztatu na Płochocińskiej zastanawiam się nad taką konfiguracją 50% na przodzie, 35% boki tył i 20% klapa. Oczywiście ostateczna decyzja zapadnie po rozmowie z chłopakami z warsztatu na miejscu.
                              to5mek

Komentarz

• adamusiek
                                L&K
                                • 2009
                                • 1123

to5mek, ja cały tył mam zrobiony 35% (foty w moim temacie) i robiłem w www.strefaserwisowa.com.pl
                                u nich na stronie masz galerię i opisane zdjęcia jaki % przyciemnienia

Komentarz

• to5mek
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 51

adamusiek dzięki za info. Szerokości
                                  to5mek

Komentarz

• piotrek13
                                    Drive
                                    • 2010
                                    • 54

Polecam ! wszystko szybko sprawnie i profesjonalnie ! Octavia prezentuje się o wiele lepiej z ciemnym tyłem

Komentarz

• to5mek
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 51

Auto już mam przyciemnione 8) Na przodzie zrobiłem 50% a tył na 35. Samochód prezentuje się naprawdę dobrze. Przejście między przodem a tyłm łagodne. Robiłem to w polecanym warsztacie na ul. Płochocińskiej 123. Z efektu jestem zadowolony natomiast z warsztatu nie. Już po powrocie do domu przy szczegółowym obejrzeniu (niestety nie zrobiłem tego przy odbieraniu auta - mój błąd) ujawniłem 2 niewielkie bąbelki z powietrzem występujące na szybie w drzwiach przednich po stronie pasażera mniej więcej w jej środkowej części oraz 2 na szybie klapy bagażnika przy trzecim świetle stop. Miałem to zareklamować ale po dniu stania w słońcu stwierdziłem, że bąbelki same się wchłonęły lub też zmniejszył do bardzo małych rozmiarów praktycznie niezauważalnych. Podczas całego kontaktu z warsztatem odniosłem wrażenie że robią to odniechcenia.
                                      Przyciemnienie kosztowało mnie 550zł. Kiedy zapytałem o zniżkę dla OCP zaznaczając przy tym, że są polecani na naszym forum. Usłyszałem że to i tak dobra cena. Także koledzy zniżki tam nie mamy.
                                      Podsumowując gdybym miał robić to jeszcze raz wybrałbym inny warsztat.
                                      to5mek

Komentarz

• adamusiek
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1123

to5mek, co do pęcherzyków to jest normalne :wink:
                                        ja też miałem, ale tak jak u Ciebie same się wchłonęły
                                        pokaż foto jak wyszło ja mam na tyle 35 i zastanawiam się nad przodem 50 :wink:

Komentarz

• to5mek
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 51

jak tylko zrobie foty
                                          to5mek

Komentarz

• Jac_ek
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1733

Zamieszczone przez to5mek
                                            2 niewielkie bąbelki z powietrzem występujące na szybie w drzwiach przednich
                                            panowie z drogówki znajda na to sposób :P

Komentarz

• Ayu
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4154

to5mek, nie jestem rzecznikiem prasowy Strefy ale kilka pęcherzyków to rzecz normalna, wchłaniają się, ja wpadłem po 2 miesiącach przejeżdżając po prostu żeby spojrzeli na szyby i zrobiono mi minimalne poprawki których bym nie zauważył sam.
                                              Drugie pytanie- masz oklejone auto OCP? I trzecia sprawa jeśli cena Ci nie odpowiadała po kiego wałka tam robiłeś? Trzeba było się zawinąć i robić gdzie indziej.

Komentarz

• adamusiek
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1123

to5mek, robiłeś fotki :?: 8)

Komentarz

• mamaj12
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1956
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Odpowiem w imieniu to5mek:
                                                  hotrain, autko oznakowane zarówno z przodu jak i tyłu
                                                  adamusiek, jeszcze nie, ale wygląda to ładnie. Trzeba tylko jeszcze słupki okleić i będzie cacy :szeroki_usmiech
                                                  obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                                  wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• adamusiek
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1123

ja już jestem po kolejnym zabiegu w www.strefaserwisowa.com.pl i jak na razie jestem zadowolony :szeroki_usmiech
                                                    szybko i solidnie

Komentarz

Pracuję...